オススメかながわ

掲載日:2013年7月1日

会員のひろば

神奈川での素敵な出会い・思い出、とっておきのおススメ情報を会員の皆さんがお伝えする「ひろば」です。

平成24年度神奈川県海外技術研修員からの投稿をご紹介いたします!!

平成24年度神奈川海外技術研修員として、8月下旬にウズベキスタン、カンボジア、エクアドル、リビアから5名の研修員が来日しました。
研修員は、平成25年3月までの滞在の間、県内の試験研究機関で、微生物学や博物館の展示品管理等それぞれの専門分野の研修を行うとともに、様々な文化交流プログラムに参加します。
こちらでは、5人の神奈川での体験や出会いを順番にご紹介します。

1回目は、エクアドル出身で、七沢の社会福祉法人神奈川県総合リハビリテーション事業団で、リハビリテーションや介護技術を学んでいるクラウディアさんの投稿です。

日本の食べ物との出会い  クラウディア・マーベル・スビア・ピコさん 【日本語版】

日本に滞在するのはこれで2回目ですが、今でも、この素敵な国でいろいろな新しい食べ物を見つけて味わうのが楽しみです。新しいものやおいしいものが、いつも見つかります。甘いものからシーフードまで、何かしらお気に入りが見つけられるのです。
私の好きなものの一つは、お好み焼きです。初めてお好み焼きを食べたのは2年前、日本の友達の家でした。日本にはお好み焼きが食べられるお店がたくさんあります。

◇◆ 日本の夏祭りでの再会 ◇◆
今年の9月、私達は二俣川の近くの夏祭りに行きました。伝統的な食べ物   がたくさんありましたが、その中にお好み焼きもありました。お好み焼きを作るところを見るのはとてもおもしろかったです。とても簡単そうにも見えますが、練習が必要なのです。また、自分だけのスペシャルレシピを作るにはかなりの創造力を要します。

◇◆ エクアドルでもお好み焼き?? ◇◆
エクアドルでは、お好み焼きは日本のお祭りでだけ見つけることができました。私の大学では毎年「ココロ祭り」が行われ、日本文化が好きな人たちが集まって、日本の食べ物、音楽、写真などを楽しみます。今年、私は弟とこのお祭りに行き、ラッキーなことにお好み焼きを見つけました。弟はこの時初めてお好み焼きを食べましたが、大好きになりました。私がこんなに好きな日本食を家族や友達にも食べてもらえるように、お好み焼きの作り方を覚えたいと思っています。

My encounter with food in Japan  Claudia Mabel Sabia Pico さん 【English】

Even though it is my second time in japan I still having so much good times tasting the different kinds of food I can find in this amazing place. Always something new and tasty. Every time I can find something I like, from sweets to seafood.
One of my favorite dishes is Okonomiyaki (お好み焼き). The first time I tried Okonomiyaki was two years ago at a friend’s house in Japan. You can find Okonomiyaki in many restaurants in Japan.

◇◆Reunion with “Okonomi-yaki” at Summer Festival in Japan ◇◆
This September we went to a summer festival near Futamatagawa, in that place we could find so many kinds of traditional dishes, one of them Okonomiyaki. One of the best experiences was watching how they prepared the Okonomiyaki. It seems to be so easy, but at the same time you have to have practice on it. Also it needs lots of creativity to create your own special recipe.

◇◆“Okonomi-yaki” in Ecuador◇◆
In Ecuador I could only find Okonomiyaki in Japanese festivals. In my university every year is held the “KOKORO FEST” where anyone who loves Japanese culture can find food, music, photos of japan. I went there with my little brother this year. Happily we found Okonomiyaki. It was the first time my brother tried it, and he loved it. So I came to japan with the quest of learning how to prepare Okonomiyaki so my friends and family could try this Japanese dish that I like so much.

PAGETOP